Bij Trivire begrijpen we dat een betaalbare woning voor iedere huurder iets anders betekent. Betaalbaarheid gaat steeds vaker om aansluiten bij de financiële situatie van bewoners zodat zij duurzaam betaalbaar kunnen wonen in onze woningen. Daarom hebben we bijvoorbeeld in 2019 voor het eerst gekozen om maatwerk aan te bieden bij de huuraanpassing per 1 juli. Zo houden we onze woningen betaalbaar, voor iedere portemonnee.
Passend toewijzen
Om wonen betaalbaar te houden voor onze huurders, is het belangrijk dat de huurprijs van een woning goed past bij het inkomen van de huurder. Dit noemen we ‘passend wonen’. In 2019 is 99,6% van onze woningen passend toegewezen. Hierdoor start de nieuwe huurder bij ons in een woning die past bij zijn portemonnee.
We kijken altijd naar het inkomen van onze huurders, om zo een eerlijke huurverhoging door te kunnen voeren. Daarom hebben we in 2019 een huuraanpassing doorgevoerd die ruim onder het landelijke inflatiecijfer van 1,6% lag.
Maatwerk leveren
We kijken altijd naar het inkomen van onze huurders, om zo een eerlijke huurverhoging door te kunnen voeren. Zo hebben we in 2019 namelijk een huuraanpassing doorgevoerd die ruim onder het landelijke inflatiecijfer van 1,6% lag. Daarnaast hebben we voor het eerst ook verschillende maatwerkoplossingen geboden. Zo konden we de huurprijs nog beter afstemmen op de persoonlijke financiële situatie van onze huurders. In september hebben we het proces en de tevredenheid geëvalueerd. Dit leverde positieve resultaten en handige leerpunten op voor 2020!
Hulp bieden
We bieden ook graag maatwerk aan als het onze huurders niet lukt om de huur op tijd te betalen. In zo’n geval gaan we in gesprek en bekijken we samen wat mogelijk is. We schakelen hierbij hulp in van andere instanties, zoals het sociaal wijkteam, de Sociale Dienst of een budgetcoach. Vaak blijkt er samen meer mogelijk te zijn dan we in eerste instantie dachten, waardoor een ontruiming voorkomen kan worden. In 2019 hebben er tien woningontruimingen plaatsgevonden door huurachterstand. Dat is bijna de helft minder dan in 2018. En daar doen we het voor, want elke ontruiming is er één teveel!