Bewoners die met plezier wonen, elkaar kennen, voor elkaar zorgen en de weg weten te vinden naar hulpverlening. Dat is hoe wij een wijk het liefste zien, mooi in balans. Dit noemen we ook wel een vitale wijk, waar iedereen welkom is. Daar zetten we ons bij Trivire elke dag voor in.
Meten = weten
We willen op een objectieve manier meten hoe het gesteld is met de leefbaarheid in buurten, wijken en woongebouwen. Daarom maken we sinds 2018 gebruik van ons meetinstrument leefbaarheid. Met behulp van dit instrument bepalen we welke wijken onze aandacht nodig hebben en daar stemmen wij onze inzet op af. Ook ketenpartners en bewoners leveren hun input voor het jaarlijks bijwerken van het meetinstrument.
Denken in oplossingen
Ondanks alle inzet staat de leefbaarheid in sommige wijken onder druk. We sloten in 2019 meer dan ooit (preventief) bijzondere huurcontracten af met (woon)begeleiding door een zorgpartij. Ook merken we dat het aantal complexe overlastzaken toeneemt. We denken in oplossingen, maar dit wordt door het complexer worden van problemen wel een steeds grotere uitdaging. Samen deze problemen aanpakken, maakt hierin écht het verschil, dit merken we elke dag. De rol van betrokken bewoners is hierin onmisbaar.
We volgen innovatieve ontwikkelingen op het gebied van wijkbeheer. Daardoor kiezen we soms voor oplossingen die net even anders zijn of kijken we op een andere manier naar een probleem. We leren elke dag weer bij: door samen te werken, feedback op uitgevoerde projecten te krijgen en van onze partners.
Een goed netwerk
Naast onze eigen inzet en de betrokkenheid van bewoners, is een goed netwerk met maatschappelijke partners in de wijk erg belangrijk. In dit netwerk is het essentieel dat we elkaar makkelijk weten te vinden en samen nadenken over oplossingen. Het plan van aanpak voor een wijk, die gemaakt wordt op basis van de output van het meetinstrument leefbaarheid, verwerken we in een wijkvisie. Op deze manier krijgen we snel duidelijk wat er nodig is om de wijk klaar te maken voor de toekomst, zodat het een plek blijft waar het prettig wonen is. En zo zetten we onze hulp in daar waar dit het hardste nodig is.
Innovatieve ontwikkelingen
We volgen innovatieve ontwikkelingen op het gebied van wijkbeheer. Daardoor kiezen we soms voor oplossingen die net even anders zijn of kijken we op een andere manier naar een probleem. Dit gebeurt bijvoorbeeld met een vraagstuk waarbij de belangen van Trivire en de maatschappelijke partner recht tegen over elkaar staan. We leren steeds beter om op zo’n moment te zoeken naar een gezamenlijke oplossing en daar zijn we trots op. Hier hebben onze bewoners namelijk ook het meeste aan! We leren elke dag weer bij: door samen te werken, feedback op uitgevoerde projecten te krijgen en van onze partners.