Voorwoord

De resultaten van 2018 op een rij

2018 was voor Trivire een jaar waarin we veel hebben gedaan, geleerd en gedeeld. En daar verantwoorden we ons met plezier over: richting onze huurders, partners en medewerkers. Naast het uitgebreide formele jaarverslag presenteren wij u hierbij de belangrijkste resultaten uit 2018.

Veel leesplezier!

Tinka van Rood
bestuurder

 

Een bijzonder project

Terugkijkend op 2018 is er één project dat er voor mij echt uitspringt. En dat is de realisatie van de Merwedehuusjes. Samen met de gemeente Dordrecht en het Leger des Heils hebben we dit jaar vijf mensen die langdurig dakloos waren weer een thuis gegeven in Dordrecht.

Was dat altijd even makkelijk? Nee, zeker niet. We hebben onderweg veel van elkaar geleerd en zaken verbeterd. Maar we hebben het wel gedaan en daar ben ik trots op. Voor mij is dit project echt een schoolvoorbeeld van waarom wij als corporatie bestaan: het huisvesten van die mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Met daarbij het besef dat we dat niet alleen kunnen, maar daarin op moeten en willen trekken met anderen. Met elkaar hebben we voor deze vijf nieuwe bewoners van betekenis kunnen zijn en ik hoop dan ook dat dit mooie project opvolging krijgt op andere plekken in onze regio.

 

Doen, leren en delen. Dat is waar het in 2018 voor Trivire om heeft gedraaid. We hebben veel dingen gedaan: voor onze huurders en samen met onze partners en medewerkers. En terwijl we die dingen deden, hebben we veel geleerd. Want natuurlijk gaat niet altijd alles in één keer goed. Toch zijn we trots op het werk dat we in 2018 verzet hebben en dat willen we delen met onze omgeving. Door te laten zien waar we onze mensen en middelen voor inzetten verantwoorden we onze keuzes. En hopen we te voorkomen dat anderen het wiel opnieuw uit proberen te vinden of dezelfde fouten maken als wij. Wij geloven dat door met elkaar te doen, leren en delen we samen groeien!

 

Aan de slag met de eigen organisatie

De grootste opgave in 2018 voor de eigen organisatie was het TOPtimaliseren van de processen. Onze dienstverlening hebben we vastgelegd in gestandaardiseerde processen: in 9 van de 10 gevallen kunnen we dingen namelijk op dezelfde manier afhandelen. Maar niet iedere vraag of dilemma is vast te leggen in een proces. In 2018 hebben we meer dan ooit tevoren ervaren dat de behoeften van onze klanten en maatschappelijke partners continu veranderen. Om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening hier in de toekomst goed op aan blijft sluiten, hebben we dit jaar vooral geleerd dat we hen meer moeten bevragen naar wat zij van ons willen en verwachten. Dus niet zelf invullen, maar luisteren naar wat klanten en partners je vertellen. En dat is soms nog knap lastig, maar we gaan het wel doen. Ook hoort daar waarschijnlijk steeds vaker een dienstverlening bij die ruimte biedt aan oplossingen buiten de reguliere processen om. We moeten maatwerk kunnen en durven bieden en zo echte aandacht hebben voor die mensen die ons het hardst nodig hebben.

 

Op naar een duurzame toekomst

Alles wat Trivire doet, doet zij niet alleen. Zonder de samenwerking met maatschappelijke partners kan zij haar ambities niet waarmaken. Dat geldt ook voor de enorme opgave die er ligt op het gebied van de energietransitie. Samen met anderen hebben we in 2018 hard gewerkt om onze woningen weer verder te verduurzamen. En daar waar de opdracht eerst was om door het isoleren van woningen het energieverbruik van de woningen te beperken, ligt er nu de uitdaging om in 2050 alle woningen van het gas af te hebben. Door kennis en ervaringen met elkaar te delen en samen te leren van het proces, hebben we in 2018 mooie stappen gezet. Maar we moeten de komende jaren absoluut nog meer tempo maken.

 

 Wij geloven dat wanneer we ook in de komende jaren blijven doen, leren en delen, we van betekenis kunnen en blijven zijn voor onze omgeving. En daar gaan we voor!

 

Wilt u meer lezen? Het formele jaarverslag van Trivire vindt u hier.

Ook bent u van harte welkom op onze website.