Zonder de stem van de bewoners geen besluit

Bewoners staan bij ons voorop en verdienen een stem te krijgen in datgene wat wij doen. Zeker wanneer het om hun eigen huis en thuis gaat. Daarom betrekken we hen steeds vaker al in de beginfase van onze plannen. En dat werkt fijn: voor ons, maar ook voor de bewoners.

Charlotte de Bourbonstraat (en omgeving)
Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is het project Charlotte de Bourbonstraat e.o. Voor deze straten in Nieuw Krispijn (Dordrecht) moest er begin 2019 een besluit worden genomen over de toekomst van 82 eengezinswoningen.

Om een zorgvuldige afweging te maken, zijn we in maart 2019 twee middagen en avonden persoonlijk in gesprek gegaan met een groot deel van de bewoners. Wij mochten hen van alles vragen over de staat van de woningen en buurt. Vaak vertelden zijn ons zeer persoonlijke verhalen over hun leven in hun woning en de buurt. Het waren mooie gesprekken waaruit bleek dat we het grotendeels met elkaar eens waren.

Het merendeel van de woningen in de Charlotte de Bourbonstraat zijn ‘op’ en niet meer te renoveren. Er is dan ook besloten om de woningen te gaan slopen. Maar dit was, ondanks de duidelijke noodzaak, geen gemakkelijk besluit. Door alle persoonlijke verhalen werd ons meer dan ooit duidelijk dat we een besluit hebben genomen over het thuis van 82 families.

Echte aandacht voor bewoners
Trivire heeft met alle bewoners afgesproken dat wij hen gedurende dit hele traject zorgvuldig begeleiden. Inmiddels zijn de eerste bewoners verhuisd. Door de bewoners op tijd te betrekken bij onze plannen en hen de begeleiding te geven die ze nodig hebben bij het vervolg, merken we dat we op veel waardering kunnen rekenen van bewoners. Iets waar wij heel trots op zijn. Het gaat tenslotte om echte aandacht geven. En die hebben we voor onze bewoners. We doen dan ook ons uiterste best om alle bewoners uit de Charlotte de Bourbonstraat weer een fijn nieuw thuis te geven.